Мотор: Дизел, YUCHAI, ЕУРО 3, комон раил систем на вбризгување , со турбо и интеркулер

Јачина: 190КС

Менувач: 3+1

Работен зафат на хедер за житарки: 3,25метри

Капацитет на жетва: 0.8-1.2 хa/час

Достапен хедер за пченка: 4 и 5 реда

Тип на преработка на маса: АКСИЈАЛЕН

Систем на тресење :Тангенцијален проток + хоризонтално аксијален проток

Димензии на главен барабан за тресење 550х1700мм

Димензии на дополнителен барабан за тресење: 500х900мм

Сецкалка за слама

Кабина херметички затворена со клима уред

Капацитет на резервоар за зрно: 2м3

Висина на истовар на зрно: 4,5 метри

Погон: на задни тркала

Кочници: напред дискови, назад барабани

Димензија на тркала: 15-24/10-15