Тежина 0,700 КГР

Дијаметар на режење 30 мм

Отвор на сечиво 40 мм

Батерија Li-Ion

Капацитет на батерија 2,5Ah

Волтажа 44V

Автономија 8 часа

Време на полнење на батерија 4,5 часа

Тежина на батерија 1,5кгр