Мотор: DEUTZ TCD 3_6 L04 Tier 3B (Tier 4i), дизел, 4 цилиндри,турбо, интеркулер, common rail вбризгување

Зафатнина: 3620 ЦЦМ

Јачина: 87 КВ/118 КС

Менувач: синхронизиран 20+20, со реверзер и ХИ-ЛО

Квачило “Sense Clutch” со “STOP& GO” систем

Погон: 4ВД

Задна осовина конструирана за потешки услови на работа

Управувач: Хидрауличен

Кочници: Хидростатски на сите 4 тркала со дискови потопени во масло 

Хидраулика: Подигање, спуштање, позиционирање на орудие

Еден пар хидраулични излези

Капацитет на подигнување: 5410 кгр

Кабина со греење, вентилирање,

Опционално: клима уред, калници на предни тркала, хидраулично кочење на приколка