Мотор: S325.1, дизел, 3 цилиндри

Зафатнина: 2500 ЦЦМ

Јачина: 31КВ

Менувач: 8+2

Погон: 2ВД

Управувач: Хидрауличен

Кочници: Механички со дискови потопени во масло на задни тркала

Хидраулика: Драфт контрол

Капацитет на подигнување: 1200 кгр