Мотор: 1000.3WTI, дизел, 3 цилиндри; турбо интеркулер Зафатнина: 3000 ЦЦМ; Јачина: 44КВ/60КС; Менувач: синхронизиран 12+3; Погон: 4ВД; Управувач: Хидрауличен; Кочници: механиќки со дискови потопени во масло на задни тркала; Хидраулика: Подигање, спуштање, позиционирање на орудие; Два пара хидраулични излезич; Капацитет на подигнување: 1500 кгр; Опционално: Кабина со греење и вентилирање