LASER 165

Мотор DEUTZ TCD2012 L06 common rail, 6 цилиндри, турбо интеркулер, ЕУРО 3

Зафатнина 6100 ЦЦМ

Снага на мотор 165 КС

Трансмисија СДФ Т 7950, со 24+12 брзини со крипер

Херметичка кабина со клима уред

Капацитет на подигање на хидраулика до 8600 кгр

Предна оска Carraro

Гуми Trelleborg

Автоматски закакачалки на задни поклуги

Предни тегови 1000 кгр

Тегови на задни тркала 820 кгр

Калници на предни тркала