Мотор 4 цилиндри, дизел, EURO 2

Јачина 80 Кс

Зафатнина 4000 ЦЦМ

Менувач 12+12

Трансмисија за потешки услови на работа

Кочење на сите 4 тркала хидростатско

Капацитет на подигање на задна хидраулика 3000 кгр