Мотор: DEUTZ TCD 2012 L6 Stage 3A (Tier 3). DCR (Deutz Common Rail), дизел, 6 цилиндри,турбо, интеркулер

Зафатнина: 6057 ЦЦМ

Јачина: 129-153-169-180 КС

Менувач: синхронизиран 12+12, со реверзер 

Погон: 4ВД

Задна осовина конструирана за екстремно тешки услови на работа

Управувач: Хидрауличен

Кочници: Хидростатски на сите 4 тркала со дискови потопени во масло 

Хидраулика: Подигање, спуштање, позиционирање на орудие

Два пар хидраулични излези

Капацитет на подигнување: 8600 кгр

Кабина со греење, вентилирање, клима уред

Опционално: калници на предни тркала, хидраулично кочење на приколка