Мотор: 1000.4WT1E, дизел, 4 цилиндри,турбо

Зафатнина: 4000 ЦЦМ

Јачина: 62.5-67.6 КВ / 85-92 КС

Менувач: синхронизиран 16+16, со реверзер

Погон: 4ВД

Задна осовина конструирана за потешки услови на работа

Управувач: Хидрауличен

Кочници: Хидростатски на сите 4 тркала со дискови потопени во масло 

Хидраулика: Подигање, спуштање, позиционирање на орудие

Два пара хидраулични излези

Капацитет на подигнување: 4000 кгр

Кабина со греење, вентилирање 

Опционално:клима уред