Мотор: 1000.3/4WTI1E, дизел, 3/4 цилиндри,турбо, интеркулер ЕУРО 3

Зафатнина: 3000/4000 ЦЦМ

Јачина: 60.3/62.5КВ-82/85КС

Менувач: синхронизиран 10+10, со реверзер

Погон: 4ВД

Задна осовина конструирана за потешки услови на работа

Управувач: Хидрауличен

Кочници: Хидростатски на сите 4 тркала со дискови потопени во масло 

Хидраулика: Подигање, спуштање, позиционирање на орудие

Еден пар хидраулични излези

Капацитет на подигнување: 3000 кгр

Кабина со греење, вентилирање

Опционално: клима уред, калници на предни тркала, хидраулично кочење за приколка