Мотор: 4 цилиндри, дизел, директно вбризгување

Зафатнина: 4940 ЦЦМ

Јачина: 85-95 КС

Менувач: синхронизиран со 12+12 брзини

Погон: 4х4

Управувач: хидрауличен

Хидраулика: Подигање, спуштање, позиционирање

Два пара хидраулични излези

Кочници: на задни тркала со дискови потопени во масло

Капацитет на подигање на растојание од 610 мм позади точки на закачување: 1500 кгр

Заштитен ролл бар

Опционално: Кабина, клима уред