Мотор: 4 цилиндри, дизел, директно вбризгување

Зафатнина: 2543 ЦЦМ

Јачина: 40 КС

Менувач: механички со 8+2 брзини

Погон: 4х4

Управувач: хидрауличен

Хидраулика: Подигање, спуштање, позиционирање

Капацитет на подигање на растојание од 610 мм позади точки на закачување: 660 кгр

Автоматска кука

Кабина со греење и вентилација

Опционално: Кабина, два пара хидраулични излези