6130W-6145W-6165W-6180W

Мотор DEUTZ TCD2012 L06 common rail, 6 цилиндри, турбо интеркулер, ЕУРО 3

Зафатнина 6100 ЦЦМ

Снага на мотор 130/145/165/18 КС

Трансмисија СДФ Т 7930 / 7950, со 24+12 брзини со крипер

Херметичка кабина со клима уред

Капацитет на подигање на хидраулика до 8600 кгр