Мотор: 1000.3/4WTI1E, дизел, 3/4 цилиндри,турбо, интеркулер ЕУРО 3

Зафатнина: 3000/4000 ЦЦМ

Јачина: 53/55 КВ – 72/75КС

Менувач: синхронизиран 15+15, со реверзер

Погон: 4ВД

Задна осовина конструирана за потешки услови на работа

Управувач: Хидрауличен

Кочници: Хидростатски на сите 4 тркала со дискови потопени во масло 

Хидраулика: Подигање, спуштање, позиционирање на орудие

Еден пар хидраулични излези

Капацитет на подигнување: 3000 кгр

Заштитен ролл бар

Опционално: Кабина со греење, вентилирање, клима уред