Мотор: 1000.3WT1E, дизел, 3/4 цилиндри,турбо/интеркулер, ЕУРО 3

Зафатнина: 3000/4000 ЦЦМ

Јачина: 55-62-72-75КС

Менувач: синхронизиран 8+8 (12+12,15+15)

Погон: 4ВД

Задна осовина конструирана за тешки услови на работа 

Управувач: Хидрауличен

Кочници: Хидростатски на сите 4 тркала со дискови потопени во масло 

Хидраулика: Подигање, спуштање, позиционирање на орудие

Два пара хидраулични излези

Капацитет на подигнување: 3000 кгр

Заштитен ролл бар

Опционално: Кабина со греење и вентилирање, клима уред