Мотор: 1000.3w, дизел, 3 цилиндри

Зафатнина: 3000 ЦЦМ

Јачина: 44 КВ

Менувач: 12+3

Погон: 2ВД

Управувач: Хидрауличен

Кочници: Хидростатски со дискови потопени во масло на задни тркала

Хидраулика: Подигање, спуштање, позиционирање на орудие

Капацитет на подигнување: 1500 кгр