Мотор: 1000.3WT, дизел, 3 цилиндри,турбо

Зафатнина: 3000 ЦЦМ

Јачина: 50 КВ

Менувач: синхронизиран 12+3

Погон: 4ВД

Задна осовина конструирана за потешки услови на работа

Управувач: Хидрауличен

Кочници: Хидростатски со дискови потопени во масло на задни тркала

Хидраулика: Подигање, спуштање, позиционирање на орудие

Еден пар хидраулични излези

Капацитет на подигнување: 3000 кгр

Кабина со греење и вентилирање