Мотор: 1000.4WTI1E, дизел, 4 цилиндри,турбо, интеркулер ЕУРО 3

Зафатнина: 4000 ЦЦМ

Јачина: 55 КВ

Менувач: синхронизиран 15+15, со реверзер

Погон: 4ВД

Задна осовина конструирана за потешки услови на работа

Управувач: Хидрауличен

Кочници: Хидростатски на сите 4 тркала со дискови потопени во масло 

Хидраулика: Подигање, спуштање, позиционирање на орудие

Два пара хидраулични излези

Капацитет на подигнување: 3000 кгр

Заштитен ролл бар

Опционално: Кабина со греење, вентилирање, клима уред