Мотор СДФ 4 цилиндри, дизел, турбо интеркулер, ЕУРО 3

Зафатнина на мотор 4000 ЦЦМ

Јачина на мотор 55КВ/75КС

Менувач механички, синхронизиран, реверзер, 15+15

Погон 4х4

Кочници на сите 4 тркала хидростатски потопени во масло

Капацитет на подигање на задна хидраулика 3000 кгр

Два пара хидраулични излези

Кука

Тегови напред 160 кр

Производител САМЕ ДЕУТЗ ФАХР

Произведено од СДФ Индиа