Мотор: Yuchai, дизел, 4 цилиндри; турбо интеркулер, Common rail систем на вбризгување, ЕУРО 3, Зафатнина: 3000 ЦЦМ; Јачина: 119/130 КС; Менувач: синхронизиран 16+8; Погон: 4ВД; Управувач: Хидрауличен; Кочници: Хидростатски со дискови потопени во масло на задни тркала самоподесиви; Хидраулика: Подигање, спуштање, позиционирање на орудие; Капацитет на подигнување: 2500 кгр; Кабина херметичка, звучна изолација, клима уред