Мотор 3 цилиндри, турбо дизел, SDF 1000.3WTI, ЕУРО 3

Јачина 60 КС

Зафатнина 3000 ЦЦМ

Менувач синхронизиран, 12+3 брзини

Погон 4ВД

Тегови напред 100 кгр

Управувач Хидрауличен

Капацитет на подигање 1500 кгр

Производител САМЕ ДЕУТЗ ФАХР Индија