Тежина 1,160 кгр

Дијаметар на режење 37 мм

Батерија Li-On plug in

Волтажа 21.6V

Капацитет на батерија 2,5Ah

Автономија 3/4 часа на батерија

Време на полнење на батерија 1,5/2часа