Мотор 18v, без четкици

Јачина на батерија 21v/2Ah

Време на полнење на батерија 2 часа

Автономија на батерија 4 часа / батерија ( 8 часа за две батерии)

Дијаметар на режење 30 мм 

Отвор на ножица 45 мм

Двостепено отварање на ножицата

Материјал на ножицата SK5

Тежина со батерија 1,25 кгр

Комплетот се состои од:

ножица – 1 парче

Батерија – 2 парчиња

Полнач на батерија – 1 парче

Алат за одржување – 1 сет